Riet- & strohandel
Bijkerk
Lakeweg 3 - 8361 EV IJSSELHAM
TEL  +31 (0)561 - 451227
Fax   +31 (0)561 - 451477
Mob +31 (0)6 - 53490132
E.mail:
Kennis, kwaliteit, voorraad èn dienstverlening!
Als natuurproduct kan de kwaliteit van riet erg verschillen. Riethandel Bijkerk is gespecialiseerd in dit natuurproduct en doet er alles aan om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het riet wordt daarom selectief opgekocht in Nederland (waaronder Kalenberg) alsook in Polen, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Turkije en sinds kort ook China. De riethandel heeft daarnaast een dochterbedrijf in Duitsland en sinds 2001 een joint venture in Oekraïne.
Het riet wordt na aankoop droog opgeslagen in onze voorraadschuren en voor het pas gesneden, verse riet is een open kapschuur gebouwd zodat het eerst goed kan drogen. Onze opslagcapaciteit bedraagt inmiddels maar liefst meer dan 15.000 m2, zodat jaarlijks een grote voorraad kan worden aangelegd. Onze klanten, rietdekkers in Nederland, Duitsland en België, kunnen er daardoor op rekenen dat wij het hele jaar door riet kunnen leveren. Dus ook nog in november als het riet doorgaans al zeer schaars is!
Kwaliteit van riet, maar ook kwaliteit van dienstverlening. Ons kent ons. Door de persoonlijke aanpak en specialistische kennis kan goed ingespeeld worden op de individuele wensen van iedere klant. Wij adviseren in de keuze van het juiste riet, waarbij de rietdekker ook van harte welkom is om zelf onze voorraad te komen bekijken en te selecteren, eventueel in bijzijn van zijn klant. Kortom, wij doen onze uiterste best om iedere klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Al blijft riet (helaas?) natuurlijk altijd een natuurproduct...
In Nederland en Duitsland wordt naast de aankoop van riet ook zelf riet gesneden om aan de vraag naar riet te kunnen voldoen. Als één van de grootste rietsnijders in Nederland en Duitsland wordt geoogst in de Makkumerwaard (aan de kop van de afsluitdijk), Ameland, en in Duitsland nabij Ribnitz-Damgarten en langs de meren aan de Oostzee-zijde. Door de jarenlange ervaring op het gebied van rietoogst in de zware en natte gebieden is veel kennis van het oogstproces opgedaan en met het moderne machinepark kan per dag meer dan 3000 bos worden geoogst en opgeslagen.
info@riethandel-bijkerk.nl